Brandweer rond oud en nieuw druk in alle kernen

VROOMSHOOP - De brandweer is maandagavond 30 december opgeroepen voor een buitenbrand bij de Prinsenkamp in Vroomshoop. De brand werd geblust omdat de rook overlast gaf voor de omgeving. Na ongeveer een half uur ging de brandweer retour naar hun kazerne. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

VRIEZENVEEN - De brandweer van Vriezenveen heeft in de morgen van 31 december rond half 11 aan de Willem Alexanderlaan een buitenbrandje geblust. Er stond een heg bij een appartementencomplex in brand. De brandweer moest de bluswerkzaamheden verrichten in dichte mist. Ter plaatse was het zicht minder dan 18 meter, mede veroorzaakt door de rook.

VRIEZENVEEN - De brandweer van Vriezenveen is op 31 december rond half 2 in de middag opgeroepen voor een brand aan het Oosteinde in Vriezenveen. Ter plaatse zijn bewoners alvast begonnen met blussen d.m.v. emmers water en daardoor is erger voorkomen. De bosjes stonden in de brand. De brandweer heeft met de warmtebeeldcamera de heg gecontroleerd en afgeblust. Vermoedelijk is vuurwerk de oorzaak.

DEN HAM - In de middag van 31 december rond kwart voor drie is de brandweer van Den Ham opgeroepen voor een buitenbrand aan de Daarleseweg. Ter plaatse bleek een boom midden in het bos in brand te staan. Vermoedelijk is de brand ontstaan door vuurwerk. De brandweer heeft de boom geblust en hiermee uitbreiding voorkomen. Van de daders ontbreekt elk spoor.

WESTERHAAR - De brandweer is op 31 december rond vijf uur in de middag opgeroepen voor een industriebrand aan de Vinkenweg Westerhaar. Ter plaatse bleek dat er een heg in brand stond vlak bij de cafetaria die daar gehuisvest is. De brandweer heeft voorkomen dat de brand oversloeg naar het gebouw. Oorzaak zou vuurwerk zijn volgens omstanders. Onder zeer mistige omstandigheden heeft de brandweer de brand geblust en het gebouw gecontroleerd. Er zijn geen gewonden, wel was er veel publiek op de been.

VRIEZENVEEN - In de vroege ochtend van 1 januari om ongeveer 01:30 uur moest de brandweer van Vriezenveen uitrukken voor een brand aan de Hammerweg in Vriezenveen. Bij aankomst bleek het om een afval berg te gaan wat midden op de weg brandde.

De brandweer heeft de brand geblust en de weg schoongemaakt.

VROOMSHOOP - De brandweer van Vroomshoop moest ook dit nieuwe jaar al vroeg aan de slag, want om 02.15 kwam er een melding een melding over een schuurbrand aan de Platanen in Vroomshoop. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit een aanbouw die aan een garage gebouwd was. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het oversloeg naar de garage en de woning. Wel heeft de garage en woning rook en waterschade. De aanbouw kan als verloren worden beschouwd. De brand trok veel publiek


«   »