Ervaar het openbaar vervoer

VRIEZENVEEN / WESTERHAAR - Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur en een informatiebijeenkomst in de gemeente Twenterand. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast informatiebijeenkomsten en proefreizen, organiseren zij ook maandelijkse inloopspreekuren.

Inloopspreekuur 

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Dit zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Wanneer: donderdag 16 januari 2020

Hoe laat: 10.00 – 11.30 uur

Waar: Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4, Vriezenveen

 

Informatiebijeenkomst

OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst informatie over reizen met bus en trein. Zij vertellen over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal. Deelname is kosteloos.

Wanneer:  woensdag 22 januari 2020

Hoe laat:  14.00 en eindigt uiterlijk om 16.00 uur. Vanaf 13.45 uur staat koffie en thee klaar.

Waar: Kulturhus de Klaampe, Beeklaan 1, Westerhaar-Vriezenveen

 

Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen met 038-4540130, of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

 


«   »