De Boshoek viert een feestje, maar niet uit het kernbudget

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag werd de vernieuwde speeltuin in de Boshoek in Vroomshoop geopend door wethouder Roel Koster. Aan de opening werd uitgebreid aandacht besteed. De hele speeltuin werd versierd, evenals het voetbalveld midden in de buurt. In deze feestelijke ambiance - en onder toeziend oog van vele buren met hun kinderen en kleinkinderen - werd eerst door Marieke Kolthof, voorzitter van de buurtvereniging Noabers Bosboek, verteld hoe deze nieuwe speeltuin er is gekomen. 'We hebben zelf initiatief genomen, maar zonder de gemeente was dit er nu niet geweest.'

Roel Koster sprak vervolgens namens de gemeente en gaf aan het eigen initiatief zeer te waarderen. De gemeente is blij dat er geholpen kon worden door vanuit het kernbudget voor Vroomshoop hier gelden voor beschikbaar te stellen. 'Dit is precies waar de kernbudgetten voor bedoeld zijn'. Vervolgens werd het lint van de speeltuin doorgeknipt en werd er gelijk volop gespeeld in de speeltuin.

Ook werd er nog even wat gevoetbald op een veldje midden in de buurt. Hier zijn als aanvulling op de toestellen in de speeltuin ook nog 2 goaltjes geplaatst. In de tent werd naderhand door de buren een hapje en drankje genuttigd om de opening te vieren, maar zeker ook om elkaar als buren even te spreken en gezellig samen te zijn. De gelden uit het kernbudget zijn daar echter niet naar toe gegaan.


«   »