Kerstwandeling Lionsclub Twenterand

TWENTERAND – Donderdag 26 december organiseert Lions Twenterand alweer voor de 27-ste keer haar kerstwandeling in het natuurgebied ‘Eerder Achterbroek’ tussen Ommen en Den Ham. ‘Wandelen voor Anderen’ is wederom het motto want elk jaar wordt de opbrengst besteed aan een lokaal goed doel. De kerstwandeling wordt muzikaal opgeluisterd door medewerking van ‘De Harmonie Vroomshoop’ en de ‘Midwinterhoorngroep Twenterand’, die de ‘oale roop’ zal laten horen.

De route die is uitgezet laat u kennismaken met het mooie ouderwetse en kleinschalige kampenlandschap dat sinds 1949 in het bezit is van Natuurmonumenten. De omgeving staat bekend als broekland, zorg dus voor goed schoeisel. Starten kan van 11.00 uur tot 15.00 uur vanaf de parkeerplaats Meiersbos aan de Junnerdijk, te bereiken via de Ommerweg op circa 2,5 kilometer vanaf Den Ham bij de scherpe bocht. Een tweede mogelijkheid om de wandeling te starten is aan de Janmansweg, bij de kruising met de Ganzenmars. Beide startplaatsen zijn met borden gemarkeerd.

Bij de start is een routebeschrijving verkrijgbaar tegen een vrije gift. Bij de routebeschrijving hoort een puzzel, door die op te lossen maakt u kans op een klein prijsje. De wandeling, met een lengte van ongeveer vijf à zes kilometer, is ook geschikt voor kinderen.

Tijdens de wandeling kan een pauze ingelast worden in of nabij de sfeervol ingerichte koeienstal van de Saksische boerderij van de familie Noeverman. Men kan zich daar (tegen een vrije gift) te goed doen aan een snee krentenwegge, roggebrood met spek, een beker warme chocolademelk, een kom erwtensoep, een glas glühwein, of een borrel. De Lionsclub Twenterand verwacht ook dit jaar weer veel deelnemers. De ervaring leert dat velen het prettig vinden de vaak overvloedige culinaire kerstdagen te onderbreken met een mooie wandeling. Ook als er dit jaar met Kerst geen sneeuw valt is het een prachtige en gezonde wandeling.

Lionsclub Twenterand gaat dit jaar met de opbrengst van de 27e editie van de kerstwandeling het initiatief ondersteunen dat leeft op de Noordik scholen te Vriezenveen en Vroomshoop. Het betreft op Het Noordik in Vroomshoop expeditie Gambia en op Het Noordik in Vriezenveen expeditie Suriname. Met name de 21e -eeuwse vaardigheden waaronder; onderzoeken, communiceren, sociale omgang, culturele interesse en samenwerken spreekt de Lions Twenterand in het bijzonder aan. 

Datum: donderdag 26 december. Startlocatie: Parkeerplaats, Meiersbos, nabij kruising Eerderveldweg - Junnerdijk in Ommen en parkeerplaats, Janmansweg, nabij Kruising Ganzenmars – Janmansweg in Den Ham. Tijd: 11.00 uur tot 15.00 uur. Deelname: Vrije gift. Versnapering: Snert, krentenwegge, glühwein, chocolademelk, roggebrood met spek. Medewerking: Harmonie Vroomshoop, Midwinterhoorngroep Twenterand, Natuurmonumenten, Fam. Noeverman, Wijngaard de Tappenmars. Activiteiten: Wandelen en puzzelen.