Een echte 'Lazy Sunday Afternoon' in Het Punt

VROOMSHOOP - Het werd deze zondagmiddag een heel swingende middag in Het Punt. Big Band Eighty Nine uit Borne verzorgde in het Grand Café van het activiteitencentrum Het Punt een optreden waar een flink aantal liefhebbers op af was gekomen. In een intieme setting speelde de Big Band band akoestisch de muziek uit de tijd die vooral de ouderen onder ons zich nog goed kunnen herinneren, de tijd van Duke Ellington en Count Basie. Het werd een swingende middag waar muzikaal veel te genieten viel en waar de muzikanten zich van hun beste kant lieten zien. Met name de solisten wisten hun muzikale boodschap luid en duidelijk over te brengen en wat is muziek dan toch mooi. Het is echt bijzonder om zo dicht bij de muzikanten te kunnen zitten en elke ademhaling en toon te kunnen zien en horen.

Er ontstond een mooie chemie tussen de band en de liefhebbers die gekomen waren om samen met de band terug te gaan in de tijd. Dat de zangeres van de band, Loes Ossevoort oorspronkelijk uit Vroomshoop komt, was voor een aantal aanwezigen een extra reden om deze middag richting Het Punt te komen. Het werd al met al een heel geslaagde middag waar veel te genieten viel. 

Dat in het laatste gedeelte van het optreden van de band Team Eurosped met hun aanhang de feestvreugde nog even kwamen verhogen droeg bij aan het slotakkoord van deze in alle opzichten heel geslaagde middag. Een optreden van Big Band Eighty Nine in Het Punt is zeker voor herhaling vatbaar en de gesprekken hierover zijn na afloop dan ook direct gestart. 


«   »