Nieuwe techniek workshop met Drones!

VROOMSHOOP - Altijd al willen vliegen met een drone? Grijp je kans dan in de Kerstvakantie! Je gaat tijdens de workshops vliegen met een drone die je daarvoor zelf hebt geprogrammeerd.

In samenwerking met de Tetem organiseert de bibliotheek Twenterand deze kerstvakantie twee High Tech workshops. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen in Het Punt in Vroomshoop kennis maken met de techniek van drones. Kinderen leren hoe zij een drone programmeren en gaan deze ook zélf besturen!

Er zijn op vrijdag 3 januari 2020 een tweetal workshops:

Van 10.00 – 11.30 uur voor kinderen tussen de 8 en 10 jaar en van 12.00 – 13.30 uur voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar

Cultuurwethouder Roel Koster is enthousiast over de workshops: “De technieksector is continu op zoek naar goed personeel. Door kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek kunnen ze ervaren of het wellicht iets voor hen is. Daarnaast is zo’n droneworkshop ook gewoon heel leuk. Mooi dat er in Twenterand zulke activiteiten plaatsvinden voor de jeugd!” Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen welke tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en maakcultuur beter te verankeren in de regio. 

Aanmelden kan via de website van de bibliotheek www.bibliotheektwenterand.nl via Agenda.


«   »