Jongeren tonen interesse in wonen in De Sleutel

VROOMSHOOP - Het plan voor wonen in De Sleutel in Vroomshoop slaat goed aan bij de jongeren uit Twenterand. Dat bleek uit de eerste bijeenkomst, waarin jongeren uit Vroomshoop en van daarbuiten hun ideeën konden spuien over hoe zij willen wonen in het voormalig schoolgebouw. Wethouder Wonen Bart-Jan Harmsen is enthousiast over de gekozen manier van werken: “De toekomstige bewoners, onze jongeren uit Vroomshoop of andere kernen, zelf mee laten denken over hoe hun huis eruit komt te zien is eigenlijk best logisch, maar toch hebben we nog nooit voor deze aanpak gekozen. De uitdaging zit er in om met alle ideeën een plan te maken waarin vervolgens iedereen zich kan vinden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken.”

Geconcentreerd werken de jongeren hun eigen woonideeën uit. Benieuwd waar dat uiteindelijk toe leidt. Bron foto: dennievandijk.com

Hoe wil je wonen? Hoe ziet jouw nieuwe huis eruit? Hoe groot is het en hoe zou je het indelen? Allemaal vragen waar jongeren zelf antwoorden op hebben bedacht tijdens een bijeenkomst in De Sleutel op donderdag 12 december die werd geleid door het stedenbouwkundig bureau SAB. Met de informatie en woonwensen van de jongeren worden stedenbouwkundige modellen ontwikkeld. Eerder op de dag werden de omwonenden van De Sleutel bijgepraat over de ontwikkelingen.

De jongeren kiezen zelf vervolgens een stedenbouwkundig model, dat wordt vertaald in een Stedenbouwkundig Plan van Eisen (SPvE). Dit plan moet worden vastgesteld door de gemeenteraad. Dat kost vaak even wat tijd. Na vaststelling door de gemeenteraad wordt er een ontwikkelaar en/of aannemer gezocht. Deze gaat een architectonisch plan en een bouwplan maken en uitvoeren. Ook dit kost tijd. De planning is om in de eerste helft van 2022 de eerste sleutel van De Sleutel aan de bewoners te overhandigen!

Heb je belangstelling voor wonen in De Sleutel, dan kun je nog aanhaken. Ga snel naar www.twenterand.nl/desleutel. Wil of kun je niet aan de avonden meedoen, maar heb je toch interesse en wil je ons vertellen hoe je graag wilt wonen? Laat dat dan weten via de enquête.


«   »