Niet alleen oliebollen, maar ook kwarkini’s 

VRIEZENVEEN - Traditiegetrouw bakt en verkoopt de Vriezenveense Harmonie weer oliebollen op 31 december in Vriezenveen. Nieuw dit jaar is de kwarkini, een lekker luchtige bol gemaakt van kwarkbeslag. De verse oliebollen en kwarkini’s zijn tussen acht en twee uur verkrijgbaar bij de verkoopkramen. Deze staan bij de supermarkten Jumbo en Coop en bij het verenigingsgebouw Odeon. Ook venten de leden van de Vriezenveense Harmonie in een groot deel van het dorp langs de deuren.

Wegens de toenemende populariteit van de kwarkini nam de Vriezenveense Harmonie vorig jaar de proef op de som en deed een test met de verkoop van deze kwarkbollen. Een groot succes. Binnen een uur waren alle kwarkini’s uitverkocht. “De kwarkini valt bij Vriezenveners in de smaak”, licht Oliebollencommissielid Barbara Roseboom toe. “Vanwege de overweldigende vraag zetten we dit jaar vol in op de kwarkini’s. Maar ook nu geldt, op is op. Dus een tip voor de liefhebber: Wees op tijd!”  

De gehele Vriezenveense Harmonie doet mee aan de jaarlijkse oliebollenactie. Orkestleden en slagwerkers, van jong tot oud. Mede-commissielid Nadja Sanderman legt uit: “’s Nachts om drie uur gaan de eerste mensen aan de slag met beslag draaien. Vanaf vier uur beginnen we met bakken, zodat we tijdens de piek tussen tien en één uur duizenden oliebollen en kwarkini’s kunnen verkopen. Onze jeugdleden helpen met venten langs de deuren. Zo heeft iedereen een taak. Goed voor de teamspirit en bovenal heel gezellig!”

Op 31 december start de losse verkoop van oliebollen en kwarkini’s om acht uur ’s ochtends. De losse verkoop vindt alleen plaats in de verkoopkramen bij supermarkten Jumbo en Coop en bij verenigingsgebouw Odeon. Ook worden oliebollen aan de deur verkocht. De venters gaan vanaf half tien op pad. Oliebollen worden verkocht voor 7 euro per tien stuks. Kwarkini’s kosten 1 euro per stuk; tien voor 8 euro.

Dit jaar is de opbrengst van de Oliebollenactie grotendeels bestemd voor het op stapel staande jubileumjaar van de Vriezenveense Harmonie. In 2020 bestaat de muziekvereniging honderd jaar. Dat wordt gevierd met tal van activiteiten, om te beginnen een feestelijk Nieuwjaarsconcert in samenwerking met het Vriezenveens Mannenkoor op zaterdag 18 januari. Meer eerst: oliebollen bakken én eten voor het goede doel!


«   »