In Vriezenveen kan men voorlopig niet mee eten

VRIEZENVEEN - Bij Eetmee Twenterand wordt in december traditioneel gegeten in kerstsfeer. Het geheel wordt zoals altijd verzorgd door enthousiaste vrijwilligers. Vanaf januari verandert het noodgedwongen enigszins bij Eetmee. Het jaar 2019 wordt in kerstsfeer afgesloten in Het Punt te Vroomshoop op 16 december, in Den Ham bij café-restaurant Harwig op de 17e en in het Westerhaarse Kulturhus op 18 december. Vanwege omstandigheden bij restaurant Koebrugge kunnen de vrijwilligers van Eetmee Vriezenveen in december niet terecht voor de kerstmaaltijd.   

Helaas zal ook de start in het nieuwe jaar anders verlopen in Vriezenveen. Na jarenlang trouwe dienst als vrijwilliger bij Eetmee heeft een deel van de groep aangegeven vanaf januari 2020 te stoppen met het vrijwilligerswerk. Hierdoor zal Eetmee bij restaurant Koebrugge niet van start kunnen gaan in 2020. ZorgSaam Twenterand en de vrijwilligers van Eetmee Vriezenveen zijn samen op zoek naar nieuwe vrijwilligers waaronder een (hobby)kok, die het leuk vinden om één keer in de maand samen een maaltijd te verzorgen. Dus meld u aan!

In januari zal, na vijf jaar vast te hebben gehouden aan dezelfde prijs, de bijdrage aan de maaltijd voor gasten op alle locaties worden verhoogd met één euro per persoon. De verhoging is een gevolg van het jaren achter elkaar duurder worden van boodschappen en andere voorzieningen. Op een gegeven moment reikt de polstok niet verder. ZorgSaam Twenterand ontvangt geen separate subsidie voor Eetmee Twenterand. Deze activiteit moet daarom worden betaald uit de inkomsten en de extra giften afkomstig van de gasten. De verhoging is minimaal, want ZorgSaam Twenterand vindt het belangrijk dat Eetmee een laagdrempelige ontmoetingsplek blijft voor iedereen die iets extra’s kan gebruiken en het fijn vindt om samen te eten tegen een betaalbare prijs.

Voor informatie over het vrijwilligerswerk bij Eetmee kunt u terecht op de vacaturebank van  www.vrijwilligerswerktwenterand.nl (horeca / bar / keuken) of u kunt contact opnemen met Zorgsaam Twenterand (0546) 481 456.         


«   »