Steven Pig heeft gemengde gevoelens

VRIEZENVEEN - Aanstaande vrijdag is het weer zover....Steven Pig's Santa Run editie 2! Zorg dat je goed verlicht aan de start komt, want je gaat door donkere steegjes en straten. Dus hardlooplampjes, hoofdlamp, lichtgevende brillen, kerstversiering, zwaailichten, etc etc, alles wat maar licht geeft bevestig dit aan je pak zodat we je al van een kilometer aan zien komen. Verder wordt het vrijdag regenachtig, glad en kunnen we misschien wel een beetje sneeuw verwachten, zorg dus dat je goed aangekleed bent, thermokleding, trail/hardloop schoenen, handschoenen, hoofdband/muts, rode of transparante poncho zullen geen overbodige luxe zijn. Doe niet te gek, zorg dat je niet valt of uitglijdt, het is namelijk geen wedstrijd maar een fun run.

Deze waarschuwende teksten staan te lezen op de Facebookpagina van de actieve organisatie.

De organisatie is in handen, en dat is niet verrassend, van de mensen die ook de obstacle run 'Tot je nek in de drek' organiseren. De Santa's beginnen hun run vanaf de feesttent aan het Manitobaplein te Vriezenveen om 17.00 uur en deze Steven Pig's Santa Run is een fun run door het centrum van Vriezenveen waar alle deelnemers verplicht zijn om in een kerstmannen outfit te lopen. Onderweg moeten de deelnemers ook door bekende gebouwen en over hindernissen heen.

Het plezier staat ook bij deze run voorop en het levert schitterende beelden op voor de bezoekers.

Maar het is helaas niet allemaal hosanna of ho, ho, ho, zo valt te lezen op deze Facebooksite. Het volgende bericht wordt namelijk ook gepost door de organisatie.

Hoe kansloos ben je, om onze hindernis borden bij de trimbaan op Het Midden te bekladden met roze verf en initialen (wie zegt dit iets?) op onze hindernis en ANWB borden. Tevens is het hek bij de start van de trimbaan volledig vernield en niet meer te gebruiken. Nadat al eerder hindernissen omver getrokken waren en aanduidingsborden uit de grond getrokken en in de sloot gegooid waren, onze kruiwagen werd gestolen is dit het zoveelste incident. De borden zijn inmiddels weer schoon. Waarom doet men dit?  Er is zoveel werk in gestoken en we maken hier zoveel mensen blij mee. Heb je wat gezien meld het ons. De organisatie heeft inmiddels een buurtwacht ingesteld, maar dat is toch eigenlijk te gek voor woorden. Heb je iets gezien meld het ons, zo luidt het verzoek van Steven Pig.

Dat je als deelnemer aan de Santa Run soms denkt, waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen en dat je omgeving je soms ook niet helemaal begrijpt als ze je zien lopen in je Kerstmannenpak, daar valt niet aan te ontkomen. Waar we echter wel aan moeten zien te ontkomen is aan de vernielzucht van een aantal personen die er kennelijk lol in hebben om ongezien en in het donker spullen van een ander te vernielen, ho, ho, ho. 


«   »