Dorpskwizz Vroomshoop een voltreffer

VROOMSHOOP - Liefst 32 teams vulden op vrijdagavond 22 november de theaterzaal van Het Punt bij de allereerste Vroomshoopse Dorpskwizz. Het initiatief van de lokale Dorpsraad sloeg aan en de deelnemers moesten flink aanpoten om de vele vaak ook pittige vragen te beantwoorden. Er waren vragen uit 11 categorieën te beantwoorden. Politiek en geschiedenis waren gesneden koek voor de wat ouderen, terwijl de jongere deelnemers prima scoorden op actuele muziekvragen. De hersenen kraakten dat het een lieve lust was en een verhoogde hartslag was bij verschillende deelnemers hoorbaar om in tweeënhalf uur alle vragen af te werken. 

De bekende Vroomshopers en oud-Vroomshopers Jarno Hams, Alberto Stegeman, Theo Beulakker  en Gezinus Velman kwamen met beeldvragen voorbij, evenals burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand.  Doel was natuurlijk om de slimste mensen van Vroomshoop te ontdekken.  Ook waren er leuke doe-opdrachten, zoals haken, waarbij menige man de draad volledig kwijt was. Het Vroomshoopse Dorpskwizz werd op de van hem bekende enthousiaste wijze bij elkaar gepraat door Wim Bremmer uit Hoge Hexel, ook bekend als “De stem zonder rem”.  Na afloop van de Dorpskwizz was het in de derde helft nog lange tijd bijzonder gezellig op de theatervloer.

De teams kijken nu uit naar de apotheose: de  grote finaleavond op vrijdag 29 november, wederom in het theater van Het Punt. Dan moet er per team in ieder geval nu wel een één mobiele telefoon zijn, waarop de app Kahoot! is geïnstalleerd. Daarmee moeten  vragen beantwoord worden  die extra bonuspunten oplveren en die uiteindelijk gaan bepalen wie de slimste mensen van Vroomshoop zijn. Naast de eeuwige roem en een fraaie bokaal  zijn er mooie prijzen beschikbaar met onder meer entreebewijzen voor competitiewedstrijden van de eredivisieclubs Eurosped, FC Twente en Heracles Almelo. Ook zijn entreekaarten te winnen voor lokale culturele evenementen van het festival Forest Hill en de Vroomshoopse Revue, die beide in 2020 plaatsvinden.

Op vrijdagavond 29 november zijn vanaf 19.30 uur naast de deelnemers ook supporters van harte welkom, lees daarover meer op de speciale Facebookpagina van de Vroomshoopse Dorpskwizz. 

 

Om een indruk te krijgen van deze avond, nog een aantal foto's die de sfeer, maar ook de spanning goed weergeeft.

Dat belooft nog wat voor vrijdagavond 29 november, want  de eeuwige roem wacht je als tot de slimsten van Vroomshoop behoort toch?