De Sleutel krijgt nieuwe bestemming

VROOMSHOOP - Het oude onderkomen van de christelijke school voor speciaal basisonderwijs De Sleutel aan de Nassaustraat wordt al enige jaren niet meer gebruikt als schoolgebouw. De gemeente Twenterand wilde als eigenaar dit opvallende pand niet slopen, maar er een andere invulling aan geven. De politiek heeft het al jaren over het belang van jongerenhuisvesting en dat wordt met de 'Nieuwe Sleutel' niet alleen waargemaakt, maar de jongeren worden er in een vroeg stadium ook bij betrokken. 

Het is aan namelijk aan de jongeren zelf of men kiest voor huren of kopen en ook over de indeling van de appartementen krijgen de jongeren zeggenschap. Dit is best een unieke situatie en bedoeld om het voor jongeren zo aantrekkelijk mogelijk te maken woonachtig te blijven in de gemeente Twenterand. Ook de provincie speelt bij het realiseren van deze plannen een financiële rol. 

Er wordt gesproken over twaalf tot zestien appartementen en studio's. Bovendien maakt de gemeente haast met de plannen en wil al in 220 met de verbouw beginnen. Wethouder Bart-Jan Harmsen is enthousiast. "We wilden het pand graag behouden en hopen hiermee betaalbare huisvesting voor jongeren te creëren".

Er wordt rond dit project een uitgebreide informatiecampagne opgezet en daarvoor worden professionals ingehuurd. De vraag lijkt dan legitiem dat als er kennelijk zo'n grote behoefte is aan jongerenhuisvesting in Twenterand en dit project zo is toegesneden op de eigen inbreng van deze doelgroep en daardoor uniek is, waarom een dure campagne dan noodzakelijk is?                               

De campagne begint overigens vanavond al via Instagram (de_nieuwesleutel), Facebook (de nieuwe sleutel Vroomshoop) en de website (twenterand.nl/desleutel). Ook komen er banners bij het schoolgebouw te hangen. Zaterdag wordt er in Vroomshoop geflyerd, zo viel in een artikel in dagblad Tubantia te lezen.