Vroomshoopse Dorpskwizz staat voor de deur

VROOMSHOOP - Helpers weg, de gong luidt voor eerste ronde. Zo zal het op de vrijdagavonden 22 en 29 november gaan als de deelnemers aan de eerste Vroomshoopse Dorpskwizz de arena van de theaterzaal van het Punt betreden. De lokale Dorpsraad nam het initiatief voor dit aansprekende evenement, dat landelijk steeds meer aan populariteit wint.

Mobiele telefoons zijn uit de boze en de meer dan 30 teams van drie tot en met vijf personen mogen geen verdere hulp van buiten gebruiken. Ze zijn op zichzelf en op elkaar aangewezen bij het beantwoorden van de vele vragen.

 

De aandachtsgebieden zijn onlangs bekend geworden. Na het opwarmen van het kort geheugen gaat het om vragen op het gebied van sport, vakantie en vrije tijd, actueel, muziek, politiek en geschiedenis. Verder zijn er vragen over topografie en natuurlijk over Vroomshoop zelf, zowel over het heden als de historie. Verder komen breinbrekers voorbij en beeldende vragen van bekende (oud)Vroomshopers. Ook zijn er leuke doe-opdrachten.

De joker kan bij de meest favoriete categorie worden ingezet en voor extra punten zorgen.  Er wordt gestreden om een wisselbeker en diverse mooie prijzen. Eeuwige roem wacht het team met de slimste mensen van Vroomshoop. Quizmaster Wim Bremmer uit Hoge Hexel zal de Vroomshoopse Dorpskwizz op zijn bekende enthousiaste wijze leiden.


«   »