Waarin een klein dorp groot kan zijn

VROOMSHOOP - Na de goed getimede mededeling van voorzitter Herman Lutke Veldhuis, dat het nog onzeker was of de familieglijbaan aan het begin van het nieuwe seizoen wel geplaatst kon worden in het Aquapark De Zandstuve, omdat er nog een bedrag van 6000 euro ontbrak, is het heel snel gegaan. De donaties stroomden binnen en dat de gulle gevers met naam, toenaam en het gedoneerde bedrag via de sociale media werden genoemd heeft mogelijk nog een extra duwtje in de goede richting gegeven. In ieder geval was dit commercieel gezien slim van de Stichting Aquapark De Zandstuve. Het noemen van namen van de donateurs is overigens sinds 'Open het Dorp' een bekend fenomeen rond dit soort inzamelingen. 

De familieglijbaan wordt nu dus besteld en kan vanaf mei 2020 officieel in gebruik worden genomen. Daar zal het stichtingsbestuur nog wel een ludieke openingshandeling voor verzinnen. De glijbaan vergt een investering van 100.000 euro, waarvan de gemeente de helft voor haar rekening neemt. Er kunnen meerdere zwemmers tegelijk vanaf glijden en de glijbaan wordt uitgevoerd in de kleuren van de gemeente Twenterand, blauw en geel. Dat is ook wel het minste dat je kunt doen na een gift van zo'n bedrag van de gemeente.  Misschien een idee om het voltallige college, inclusief de nieuwe burgemeester, de glijbaan in gebruik te laten glijden?

                                                    Foto Erwin Heuver

Na de oproep van vorige week donderdag is er tot nog toe een bedrag opgehaald van ruim 16.000 euro en er komen nog steeds donaties binnen en er staan ook nog andere acties gepland zoals vanavond een bingo in Het Punt.

Vorige week was men nog op zoek naar de ontbrekende 6000 euro, maar de actie heeft veel meer opgebracht dan was verwacht. Deze extra gelden worden overigens goed besteed, want er komt nu niet alleen een nieuwe glijbaan, maar met de extra gelden wordt het Aquapark ook verfraaid en krijgt het een totaal andere aanblik.

De bedrijven, organisaties en de inwoners van Vroomshoop hebben laten zien dat als er echt wat moet gebeuren dit ook gaat gebeuren en dat is iets waar je als gemeenschap, maar ook als stichting, zeker trots op mag zijn.