Vjenne ziet een feestje, ook op zondag, wel zitten

VRIEZENVEEN – Hoewel er enkele weken geleden nog een week lang werd gefeest omdat het dorp 650 jaar bestond, werd ook het Oktoberfest in de tent aan het Manitobaplein weer een succes. Niet alle kaarten waren zaterdagavond 19 oktober uitverkocht, maar ruim 2000 bezoekers waren aanwezig om er een groot en geslaagd feest van te maken.

Organisator Rik Pape: ‘We hadden vooraf rekening gehouden dat de twee grote evenementen zo kort na elkaar, invloed zou hebben op het aantal bezoekers voor met name de zaterdagavond, maar dat is ons eigenlijk best meegevallen.’

De bezoekers maakten niet veel gebruik van de op een Oktoberfest zo gebruikelijke lange tafels, maar bevolkten voornamelijk de dansvloer, die daardoor zo druk werd dat je er niet kon dansen, maar hossen kon zeker wel en daar draait het op zo’n avond natuurlijk om.

                 foto Wouter Loeve nicepictures.nl

De touwtrekkers uit Vriezenveen sloegen om 20.30 uur het eerste vat aan en het feest barstte los. De bezoekers hadden zich keurig aan de dresscode voor deze avond gehouden, geruite overhemden, lederhosen en dirndls. Zowel  de Vjenneländer Musikanten als de Palemiger Spatzen verhoogde de stemming  en toen feestbeest Imca Marina optrad, beklommen bezoekers zelfs het podium voor een selfie met deze diva, die kennelijk van geen ophouden weet, Viva Imca en Viva España.

 

                foto Wouter Loeve nicepictures.nl

Dat op zondag de winkels in Vriezenveen niet open mogen valt bijna niet te geloven als je zondag aan het eind van de middag de tent in komt. De tent, die een week eerder nog op het Oktoberfest in München had gestaan, was ook op zondag heel goed gevuld  en nu werd er wel  druk gebruik gemaakt van de tafels en de stoelen, maar stond ook de dansvloer weer vol. De artiesten konden afwisselend van twee podia gebruik maken, waardoor er continu gekeken en geluisterd kon worden naar de verschillende optredens. Deze zondagmiddag en een gedeelte van de zondagavond stond zeker ook in het teken van de gezelligheid maar er was wel wat meer ruimte voor het maken van een praatje met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. 

 

Hoewel je na het afvinken van een volle kaart voor acht verschillende bokbieren, niet meer echt kunt spreken van een drankje. Folk en Bock is een geslaagde formule die weer een andere doelgroep trekt dan de zaterdagavond en dat is ook precies de bedoeling van de organisatie.

De Boktocht, voor mountainbikers, was eerder die middag  om 12.00 vanuit de tent van start gegaan, en de vele deelnemers druppelden moe, maar voldaan en trots op hun prestaties aan het eind van de middag de tent weer binnen. Dan gaat een bokbiertje en hutspot of boerenkool met worst er best in.

Kortom het Oktoberfest 2019 werd voor zowel de organisatie als de bezoekers een groot succes en dat smaakt naar meer, om maar even in stijl te blijven.

 

  foto Wouter Loeve nicepictures.nl

Voor deze uitvoering van het Oktoberfest heeft Mooi Dat ’t Zo Kan  (MDZK) rekening gehouden met de viering van 650 jaar Vriezenveen, maar volgend jaar komt de vrijdag er weer bij en misschien zelfs de donderdag, geeft een tevreden Rik Pape aan. Ook geeft hij aan dat de organisatie nog wel op- en aanmerkingen krijgt vanuit de religieuze hoek voor de activiteiten op zondag, maar dat dit wel steeds meer geaccepteerd wordt. De organisatie houdt hier overigens wel rekening mee, door geen activiteiten te organiseren voor zondagmorgen 12.00 uur. Als je af moet gaan op de publieke belangstelling voor Folk en Bock, dan gaan de winkels binnenkort ook in Vjenne een aantal zondagen in het jaar open, maar dat is aan de politiek en niet aan MDZK. Voorlopig moeten de vele bezoekers aan dit feest blij zijn dat het zo kan in Vriezenveen.


«   »