Open dag Zonnepark Oosterweilanden op 5 oktober

VRIEZENVEEN - Zaterdag 5 oktober a.s. is er een open dag op het Zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen. Iedereen kan die dag tussen 09.00 – 16.00 uur een rondleiding krijgen over een deel van het park en het verhaal achter de totstandkoming van het zonnepark horen. Voor de kinderen is er ook een kleurwedstrijd en een springkussen en er is uiteraard een kopje koffie, thee of ranja. Ook mensen die moeilijk ter been zijn, kunnen gerust komen kijken. Voor hen staat een elektrisch vervoermiddel klaar.

Met, om precies te zijn, 37.664 panelen conform de specificaties in het bestek en verdeeld over 14 hectare, is Zonnepark Oosterweilanden het grootste zonnepark van Nederland dat door een gemeentelijke BV wordt geëxploiteerd. Iedereen kan dat op 5 oktober komen bekijken. Op het park wordt er ook aandacht geschonken aan biodiversiteit. Er lopen schapen en er staan insectenhotels. De Imkervereniging Vriezenveen presenteert zich en ook VandeBron, aanbieder van groene stroom van o.a. Zonnepark Oosterweilanden, is aanwezig.

Iedereen is zaterdag tussen 09.00 – 16.00 uur van harte welkom bij Zonnepark Oosterweilanden, Rusluieweg 11 in Vriezenveen. Het is raadzaam om laarzen of ander stevig schoeisel aan te trekken. Het terrein kan modderig zijn.


«   »