Tractormeisje Manon Ossevoort opent Kinderboekenweek in Twenterand

VRIEZENVEEN - De in Vriezenveen geboren en getogen theatermaakster Manon Ossevoort, ook wel het ‘trekkermeisje’ genoemd, opent volgende week woensdag in haar geboortedorp de Kinderboekenweek van de gemeente Twenterand. In de Kinderboekenweek van 2 tot en met 13 oktober met als thema Reis mee, staan voertuigen centraal. Ossevoort bedacht een reis op haar tractor. Niet zomaar een reis, maar een reis naar het einde van de wereld en weer terug. In bijna vier jaar reisde de Vriezenveense globetrotter enige jaren terug ruim 38.000 kilometer, in haar eentje op een oude tractor met slechts een hond als gezelschap.

Ze reisde door 22 landen met een maximale snelheid van twintig kilometer per uur. Tijdens deze reis beleefde Ossevoort talrijke onwaarschijnlijke avonturen, met name in de Balkan en op het Afrikaanse continent. Haar waargebeurde verhaal eindigde uiteindelijk op de Zuidpool met het bouwen van een sneeuwpop.

Op woensdagmiddag 2 oktober vertelt ze over haar avonturen en haar reis in de bibliotheek in Vriezenveen. Vanaf half drie zijn kinderen en ouders van harte welkom. Het verhaal zingt rond dat ze op haar tractor komt.


«   »