Grandioze apotheose 650 jaar Vriezenveen

VRIEZENVEEN - De viering van 650 jaar Vriezenveen  is afgesloten op een wijze die alle verwachtingen heeft overtroffen. Zeker 6000 mensen waren aanwezig om met een knalfeest afscheid te nemen van een feestweek die als evenement op zich alleen al historie gaat schrijven. Natuurlijk kwamen deze mensen op de artiesten af, maar kennelijk speelde er nog wat extra's. Vriezenveen heeft deze feestweek omarmd en wilde dit samen op een mooie wijze afsluiten en daar wilde men bij zijn. 

                                                                                                                                                                                                                                           Foto Wouter Loeve nicepictures.nl

Dat is gelukt en overal hoorde je enthousiaste geluiden waarbij vrijwel iedereen het woord "samen" of afgeleiden hiervan in de mond nam. De week kon al niet meer stuk, maar kreeg met dit knalfeest de afsluiting waarvan je als organisatie, de vele vrijwilligers, de betrokken bedrijven en instanties, maar vooral de inwoners van Vriezenveen, alleen maar kunt dromen. 

De aanwezigen kunnen later allemaal zeggen: 'Ik was erbij op zaterdagavond 21 september 2019, toen lange Frans in een overvolle feesttent aan het Manitobaplein het Vriezenveense volkslied zong en het begrip kippenvelmoment, nieuw leven werd ingezongen.' 

Of Vriezenveen vijftig jaar moet wachten op weer zo'n gedenkwaardige week ligt verscholen in de toekomst, maar dit soort gebeurtenissen, komen om meerdere redenen, niet zo vaak voor. 

Rik Pape namens de organisatie: Als je ziet hoe graag en hoe mooi de Vriezenvener feest viert, denk ik niet dat we daar een halve eeuw op gaan zitten wachten.”

De inwoners van Vriezenveen willen dit zeker ook niet, dat werd deze week wel duidelijk.


«   »