Rik Pape wil succes 650 jaar Vriezenveen delen

VRIEZENVEEN - Rik Pape, de man achter de organisatie van een aantal grote evenementen in Vriezenveen, loopt tevreden rond op de ondernemersbeurs in de giga feesttent op het Manitobaplein. Het is druk, gezellig, de muziek soms wat hard, maar bij alle deelnemers en de bezoekers zit de stemming er goed in. De hele week is het al druk geweest in en rond de tent en was iedereen in feeststemming. 

Er staan nog enkele activiteiten op het programma, maar het succes van deze feestweek lijkt verzekerd. Vanavond vanaf 20.00 uur de pubquiz, waarvoor zich meer dan 100 teams hebben ingeschreven. De laatste feestdag is zaterdag 21 september en die begint om 13.00 uur met het BMX spektakel en om 14.00 uur is de start van de historische optocht en deze optocht is om 16.00 uur weer terug aan het Manitobaplein.  De feestweek wordt dezelfde avond afgesloten met een knalfeest en optredens van Lange Frans, Douwe Bob, Crooxs en Tony Junior. De avond begint om 19.00 uur en de toegang is gratis. 

De organisatie heeft deze feestweek groots uitgepakt en met een begroting van meer dan 200.000 euro moet je wel weten waar je aan begint. In een gesprekje voor de camera van Delta TV geeft Rik Pape aan dat de betrokken ondernemers garant staan voor voor een mogelijk verlies en akkoord zijn gegaan met de begroting. Het belangrijkste was echter niet het geld, maar het gevoel van saamhorigheid dat achter moest blijven bij zowel de deelnemers aan dit evenement, maar vooral ook bij de inwoners van Vriezenveen. Dat kan dus niet meer stuk, dat goede gevoel overheerst en financieel loopt men, zoals het er nu uit ziet, ook zeker geen scheur in de broek op.

Overigens is Pape over zijn eigen rol bescheiden en neemt de anderen die bij de organisatie betrokken zijn nadrukkelijk mee in het succes van deze feestweek.

De saamhorigheid onder de inwoners van Vriezenveen heeft door dit feest een boost gekregen en het is een lust voor het oog door de buurten van Vriezenveen te rijden en ook 's avonds zijn de straten prachtig verlicht. Er is werk van gemaakt dat is te zien en dat was kennelijk zelfs boven de toch al hooggespannen verwachtingen van de organisatie. Zij hadden in eerste instantie namelijk 500 vlaggen van 650 jaar Vriezenveen besteld (zie foto), maar dat werden er uiteindelijk maar liefst 3500.

Dit feest wilden de inwoners en bedrijven in Vriezenveen dus niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het volgende feest staat binnenkort al weer voor de deur, 75 jaar bevrijding van Vriezenveen. Dat wordt ongetwijfeld ook een groot feest, maar voor zo'n feest als deze week zal Vriezenveen zeker weer 50 jaar moeten wachten.

Het volledige gesprek met Rik Pape is te zien in een rapportage die gemaakt is op 19 september en binnenkort uitgezonden wordt via Delta TV.


«   »