Opvoeden doe je niet alleen

TWENTERAND - Van maandag 7 tot en met zondag 13 oktober 2019 vindt weer de landelijke Week van de Opvoeding plaats. Ook in Twenterand zijn er in die week leuke dingen te doen. In dezelfde week viert Bibliotheek Twenterand de Kinderboekenweek (2 tot en met 13 oktober) dus we hebben onze activiteiten gekoppeld. Meer informatie en een overzicht van de activiteiten is te vinden in de agenda op www.loes.nl.

Tijdens de Week van de Opvoeding besteden organisaties door het hele land extra aandacht aan het gewone dagelijkse opvoeden, het stellen van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap.

Opvoeden doe je niet alleen, maar samen ofwel hand in hand met andere ouders of opvoeders. De school, sportvereniging, buren, vrienden en familie spelen allemaal een rol in de opvoeding. Hoe beter opvoeders en betrokken organisaties samenwerken en elkaar versterken, hoe beter het kind gezond, kansrijk en veilig kan opgroeien. De Week van de Opvoeding is een mooi moment om de handen ineen te slaan. Daarom is het thema van 2019: 'Hand in hand'. 

Dinsdag 8 oktober geeft Arno de Poorter bij Het Punt in Vroomshoop een lezing met daarin een nieuwe kijk ADHD. Een dag later is er het Mammacafé in Westerhaar-Vriezenveensewijk en kunnen ouder samen met hun kinderen sporten in de gymzaal van de Klaampe. Vrijdag 11 oktober sluiten we de week af bij CCK 2 in Vriezenveen met een lezing van Eva Bronsveld over omgaan met temperamentvolle kinderen. Alle activiteiten zijn gratis. 

Week van de opvoeding

«   »