Stephan Schipper creëert De Vjennelacht

 

VRIEZENVEEN - Een bijzondere gebeurtenis waarbij alles samen viel om een lang gekoesterde wens van top fotograaf Stephan Schipper in vervulling te laten gaan.  Hij wilde de saamhorigheid van de Vriezenveners vastleggen door middel van een tijdsbeeld en zocht hiervoor tevens een geschikte gelegenheid.  Wat is er mooier dan de viering van 650 jaar Vriezenveen?

Stefan Schipper, wilde dus al langer wat doen met de mensen uit zijn dorp. „Dat moment was dus nu. Het 650-jarig bestaan van het dorp.” Een oproep via Facebook leverde hem de meest geschikte kandidaten op. „Ik had maar één uitgangspunt: elke Vriezenvener moet minstens tachtig procent van de mensen kennen die op deze foto staan afgebeeld.” Met deze foto,  geïnspireerd op Rembrandt, bracht hij zijn wens in vervulling en op het resultaat mag hij trots zijn.  

Zaterdagavond iets na acht uur werd de Vriezenveense Nachtwacht onthuld. Een bijzonder moment voor Stefan Schipper, geboren en getogen Vriezenvener. Wat je ziet, zijn gewone mensen, ze staan op de foto zoals ze hier ook rondlopen. Schipper heeft uiteindelijk 72 Vriezenveners benaderd, maar dat hadden er ook tweehonderd kunnen zijn


«   »