Even geduld Bebo, de wachttijd bedraagt 33 weken

VRIEZENVEEN - Je kunt formeel pas een aanvraag indienen om het aantal ampère in een bedrijfspand te verhogen van bijvoorbeeld 80 naar 250 ampère als je eigenaar van het pand bent en het pand dus op naam hebt staan. Vlak voor de vakantie kregen de ondernemers Johan van de Beek en Frans Bolier het betreffende pand op naam en konden het verzoek richting Enexis om de stroomkracht te verhogen ook daadwerkelijk indienen.

De beide rasechte ondernemers die aan de wieg stonden van Bebo Parket gingen voortvarend aan de slag, installeerde de benodigde machines en namen voor de uitvoering van de werkzaamheden het personeel in dienst. Alles klaar voor de start om per dag zo'n 1500 vierkante meter vloeren in het gewenste motief en kleur te brengen. Maar voorlopig staan de machines stil en heeft het personeel bar weinig omhanden en je bent natuurlijk ook wel een keer uitgeveegd. 

Netbeheerder Enexis geeft aan dat het waarschijnlijk 33 weken gaat duren voordat de handelingen zijn verricht waardoor de machines opgestart kunnen worden. Niet omdat het zo veel werk is, maar omdat Enexis te weinig personeel heeft om de werkzaamheden binnen een aanvaardbare tijd uit te kunnen voeren. De marktomstandigheden en dus de groeiende economie worden door Enexis opgevoerd als de reden voor het oplopen van de wachtlijsten, maar een goed ondernemer houdt daar rekening mee en zorgt dat hij tijdig bij kan sturen. Kennelijk speelt het inspelen op de marktomstandigheden wat minder bij een bedrijf dat een monopolie positie bekleedt. Voor de beide ondernemers levert dit niet alleen financiële schade op, maar ook een boel onbegrip en vooral veel frustratie op. Even geduld Bebo, de wachttijd bedraagt 33 weken. 


«   »