Aquapark De Zandstuve krijgt een familieglijbaan

VROOMSHOOP - Een grote wens van de Stichting Aquapark De Zandstuve gaat in vervulling, want bij de opening van dit schitterend gelegen openluchtbad in mei 2020, kan de familieglijbaan in gebruik worden genomen.

Hoewel nog niet al het benodigde geld voor de 3.5 meter hoge glijbaan binnen is, durft de stichting dit bericht al wel naar buiten te brengen. Voorzitter Herman Lutke Veldhuis is namelijk vol vertrouwen dat de nog ontbrekende 7500 euro binnen wordt gehaald via een crowdfundingsactie. 

De kosten voor de glijbaan bedragen in totaal 100.000 euro. De gemeente Twenterand heeft toegezegd een bedrag van 50.000 euro over te maken en de Stichting zelf heeft al 42.500 binnen, voornamelijk bijeengebracht door donaties van zowel bedrijven als particulieren. Ook zijn er andere bronnen aangeboord waardoor subsidiebedragen zijn binnengehaald. De glijbaan wordt eigendom van de gemeente als onderdeel van het onroerend goed, aangezien het zwembad ook eigendom van de gemeente Twenterand is.

Hoe dat dan weer verrekend gaat worden als het zwembad in de toekomst mogelijk geprivatiseerd gaat worden, is van later zorg. Vast staat dat de bezoekers van het zwembad vanaf mei 2020 met hun hele familie kunnen glijden. Misschien dat tegen die tijd de nieuwe burgemeester de glijbaan wel in gebruik neemt, maar dat mag natuurlijk ook de waarnemend burgemeester zijn.