Vroomshoop viert feest en daar kan niemand omheen

VROOMSHOOP - De feestweek voor de viering van 160 jaar Vroomshoop gaat dit weekend beginnen en bovendien staan er een tweetal evenementen op de agenda, die dan wel niet direct met dit feest te maken hebben, maar de feestvreugde ongetwijfeld wel zal verhogen en extra toeschouwers zal trekken. Het wordt een feestweek die bijzonder gewoon en gewoon bijzonder is. Hieronder een aantal evenementen.

American Tukkerday

Ook dit jaar staat Vroomshoop op 6 en 7 september 2019 alweer voor de 16e keer het in teken van de American Tukkerday! Net als voorgaande jaren is de toegang tot de American Tukkerday geheel gratis voor zowel kijkers als bezitters van Amerikaanse voertuigen. Voor de kids is er de speciale Kidscorner met allerlei gratis activiteiten en natuurlijk een springkussen. Op zaterdagavond is er een spectaculaire vuurshow op muziek.

Voor meer info: stuur een mail naar: info@americantukkerday.nl of bel: +31654924784

 

Helicoptervluchten

Vroomshoop altijd al eens vanuit de lucht willen bekijken? Dat kan op zaterdag 7 september, de eerste dag van het feestprogramma van 160 jaar Vroomshoop. De organisatie van Feestweek Vroomshoop biedt namelijk helikoptervluchten aan. Een helikoptervlucht duurt circa zes minuten en is te reserveren vanaf 40 euro. De opstijg- en landingsplaats is een weiland aan de Twentelaan in Vroomshoop-Oost. De eerste helikoptervlucht is om 10.00 uur. Vervolgens zijn er vluchten tot in de avond. Een helikoptervlucht met 3 personen is 40 euro per persoon en met z'n tweeën dus 60,= euro per persoon.

Belangstellenden kunnen vanaf nu hun vlucht reserveren via Lute Gombert (0546-646420). Ook op de dag zelf (zaterdag 7 september) zijn er kaarten voor een helikoptervlucht te koop aan de kassa bij de opstijg- en landingsplaats.

 

De Haere Triatlon

Ook op zaterdag 7 september vindt de 10e editie van de De Haere Triatlon wedstrijd in Vroomshoop en omgeving plaats. Start bij zwembad de Zandstuve, finish bij de rotonde bij de Beatrixlaan / Hoekweg. Er is keuze uit diverse afstanden: • halve triatlon: 1,9 km zwemmen, ruim 80 km fietsen, 20 km lopen; • kwart triatlon: 1 km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km lopen; • achtste triatlon: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen, 5 km lopen; • jeugd afstand (in diverse leeftijdscategorieën): 100 mtr zwemmen, 6,8 km fietsen, 1 km lopen. In alle categorieën kan zowel individueel of als team (duo of trio) worden deelgenomen.

Of voor alle onderdelen inschrijven nog mogelijk is is te zien op de website www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl . Op de dag zelf is het in ieder geval niet mogelijk om je in te schrijven voor deelname.

 

160 jaar Vroomshoop

160 jaar Vroomshoop zal niet ongemerkt voorbij gaan. Dat betekent: versierde straten, kanaalverlichting, kermis en door de weeks ook nog een aantal aantrekkelijke evenementen om dit jubileum te vieren. De Nederlandstalige zanger Frans Duijts komt op zaterdag 7 september naar Vroomshoop. Hij is de hoofdact van de eerste editie van de Hollandse Avond in de feesttent in Vroomshoop. Ook De Havenzangers en Harten 10 treden tijdens de Hollandse Avond op. Dit nieuwe evenement vindt plaats in het extra weekend dat onlangs is toegevoegd aan het bestaande programma van de feestweek in Vroomshoop. Het dorp viert dit jaar haar 160 jarig bestaan en pakt daarom groot uit. Het programma van Feestweek Vroomshoop is dit jaar verdeeld over twee weekenden vanwege het 160-jarig bestaan van het dorp. In het eerste weekend is er dus op zaterdag 7 september een Hollandse Avond en Beer & Grill op zondag 8 september. Op vrijdag 13 september treden de DJ's Dave Roelvink, Beatcrooks, Jan-Willem Drees en Geert Hofsteede op in de feesttent en het feest wordt afgesloten op zaterdag 14 september met een optreden van een bekende liveband Super Sundays.

Het volledige programma is te zien via www.feestweekvroomshoop.nl