Vjenne pakt uit

VBRIEZENVEEN - Het zal niet voor het laatst zijn dat er iets geschreven wordt over 650 jaar Vriezenveen want het programma van deze ruime feestweek ziet er heel goed uit, er zijn veel mensen bij betrokken en doen er actief aan mee. Het is natuurlijk ook niet niks als je deze zeer respectable leeftijd bereikt. Dit is een mijlpaal die gevierd moet worden en dat gaan ze doen in Vjenne. 

Tijdens de feestweek van 13 tot en met 21 september is het op de woensdag en donderdag de beurt aan het bedrijfsleven om te laten zien wat ze in huis heeft. In de feesttent op het Manitobaplein staan stands van ruim veertig ondernemers, die de bezoekers op een interactieve manier laten kennismaken met hun product.                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                                   Rosita van der Kruk

Buiten de feesttent zijn het de winkeliers die de Vjenne markt laten herleven door hun koopwaar te presenteren. "Beide dagen beginnen om 15 uur, maar op woensdag starten we een uur eerder met Vjenne pakt uut Kids", vertelt organisator en zelfstandig ondernemer Rosita van der Kruk. Zij woont zelf in Westerhaar, waardoor het uitgangspunt 'door en voor Vriezenveners, hier niet helemaal opgaat, maar dat mag de pret niet drukken. Rosita is eigenaar van De verrassende tafel en Partyroos Events en kent ondertussen het klappen van de zweep.


Tijdens dit Kids uur bezoeken 1250 leerlingen van groep 8 en van de keuzeklassen van Het Noordik de Ondernemersbeurs. Voor de leerlingen is er aan dit bezoek een prijsvraag verbonden. Ook is er een loterij, die wordt georganiseerd door het expeditieteam van Het Noordik. De leerlingen zamelen hiermee geld in voor goede doelenprojecten waaraan ze gaan deelnemen.Rosita van der Kruk:  "Met de Vjenne pakt uut Kids willen we echt uitpakken. Dit heeft twee redenen. Veel jongeren zie je uit Vriezenveen wegtrekken vanwege een baan elders in het land, terwijl we in Vriezenveen zulke leuke en interessante bedrijven hebben. Daarnaast zijn veel ondernemers op zoek naar personeel. Op deze manier kun je kinderen al jong enthousiast maken."

Om 16 uur vervolgt het programma met ondernemerstafels. Op het podium zijn er ronde tafel gesprekken met verschillende ondernemers over actuele discussieonderwerpen. "En we houden het hier niet bij Vriezenveen alleen. Aan het begin van de avond komen gemeenteraadsleden vanuit Twente naar Vriezenveen om kennis te maken met de lokale bedrijvigheid", aldus Van der Kruk. De organisatie heeft verder spreker en voedingsdeskundige Henk Jan Koershuis uitgenodigd om te vertellen over zijn missie om Nederland gezonder te maken door anders te gaan eten en radicaal andere boodschappen te gaan doen. Hij zal om 18.30 uur het podium betreden. De avond sluit af met een borrel.


«   »