He'j t r noar?

TWENTERAND - De gemeenteraad van Twenterand heeft een motie aangenomen om het Nedersaksisch, dat geen dialect maar een heuse taal is, meer onder de aandacht te brengen. De gemeenteraad wil dat op de plaatsnaamborden ook in het Nedersaksisch de namen van de diverse kernen worden vermeld en het college gaat nu kijken wat dit kost. In het kader van de promotie van deze taal is de kop boven dit artikel voor deze gelegenheid aangepast. Voor die paar mensen die niet begrijpen wat 'he'j t r noar' wil zeggen, het Nedersaksisch woordenboek geeft aan dat dit een vraag is of je klaar bent om ergens mee of aan te beginnen.

Donderdagavond 19.00 uur begint Politieke stem op Delta FM weer met de uitzendingen en de volgende morgen moeten de politieke partijen aangeven over welke onderwerpen zij op 10 september met elkaar willen debatteren. Dus de politiek gaat weer beginnen.

Of u er klaar voor bent is dus de vraag, maar zeker is dat de lokale omroep en wel klaar voor is om van beide gebeurtenissen weer verslag te gaan doen.

De Delta Media Groep is echter wel op zoek naar mensen die als vrijwilliger mee willen werken aan deze en andere radio- en televisieprogramma's. Het is leuk werk en u hoeft er geen specifieke kennis voor te hebben, dat wordt u allemaal bijgebracht. Via info@deltafm.nl kunt u uw interesse kenbaar maken en wordt u uitgenodigd voor een gesprek. U bent overigens ook van harte welkom om tijdens de uitzending van Politieke stem op Delta FM van komende donderdagavond 29 augustus eens te komen kijken wat het werk van een technicus nu precies inhoudt.


«   »