Twee recreatiebedrijven zetten Den Ham negatief op de toeristische kaart.

DEN HAM - Het is niet voor het eerst dat de media aan de inmiddels hoog opgelopen ruzie tussen Lourens Brinkman van bungalowpark De Lourenshoeve en Bas Nijland van Adventure Point aandacht besteden. Den Ham is de kern binnen de gemeente Twenterand waar nadrukkelijk op het toerisme wordt ingespeeld, maar deze vorm van publiciteit is zeker geen reclame voor de recreatiebranche rond toeristisch Den Ham.

Beide recreatiebedrijven liggen tegenover elkaar aan de Flierdijk in Den Ham en Adverture Point verzorgt dagrecreatie en De Lourenshoeve is een bungalowpark, dus dat is verblijfsrecreatie. 

'Een goede buur is beter dan een verre vriend' is een uitspraak of een gezegde, die in deze kwestie helaas niet op gaat. De rechtbank Overijssel is er al aan te pas gekomen en 12 september volgt er een zitting van de Raad van State.

De gemeente Twenterand is bij deze rechtszaken indirect betrokken, omdat de rechter in eerste instantie moest beslissen of de gemeente bij het verlenen van een horecavergunning juist had gehandeld en de Raad van State gaat zich nu buigen of de gemeente een bestemmingswijziging wel correct heeft uitgevoerd. De rechter heeft over het afgeven van de horecavergunning inmiddels uitgesproken dat de gemeente juist heeft gehandeld. 

De Lourenshoeve zegt last en dus schade te ondervinden van de activiteiten van Adventure Point en andersom wordt er gesproken van smaad en treiterij. Partijen komen er zelf niet uit en in plaatst dat men elkaar als bedrijf zou kunnen versterken, dreigt het alleen maar verder te escaleren met alle negatieve gevolgen van dien.

De gemeenteraad van Twenterand is een aantal jaren geleden akkoord gegaan met een rol te trachten escalatie bij burenruzies te voorkomen., dit lijkt bij uitstek een geschikte case om mee aan de slag te gaan, zeker omdat de gemeente er zelf indirect bij betrokken is. 


«   »