Het Twentse Ros ook tegen de skyline van Portsmouth

WESTERHAAR – Herman en Ina Plattje reizen bijna de hele wereld over voor hun hobby vliegeren. Herman is organisator van het jaarlijkse vliegerfeest Twente (voorheen vliegerfeest Twenterand) en is zelf een enthousiast deelnemer aan de festivals die hij samen met zijn vrouw bezoekt. Een onderdeel van deze hobby is het zelf ontwerpen van vliegers en hierin is vrijwel niets te gek en geen uitdaging te groot.

Een van zijn creaties is het Twentse Ros. Dit symbool van de regio was al een keer te zien in Australië en deze week kon men in Portsmouth (Engeland) het Twentse Ros zien schitteren tegen de skyline van deze stad. Het acht bij drie meter grote gevaarte, dat het stel liet maken bij een vliegerbouwer in Nieuw-Zeeland, ging pal naast het strand de lucht in, op de landingsplek van de hovercraft. Het Twentse Ros viel in de prijzen en voor de Plattjes geldt op naar het volgende festival.

Dat de hobby, wat uit de hand gelopen is, zou je misschien kunnen denken. Maar het echtpaar uit Westerhaar-Vriezenveensewijk, geniet er met volle teugen van en dat is natuurlijk een eerste vereiste als je, naast je normale bezigheden, zoveel tijd steekt in je hobby. Bovendien kom je zo ook nog eens ergens.

                                                                                                                                                                                                                                                                    foto Herman Plattje