Volgers Hellendoorn Rally stemmen ook in september weer massaal af op Delta FM

De regionaal, nationaal en internationaal bekende Hellendoorn Rally wordt ook dit jaar weer door Eurol gesponsord en wordt  op 20 en 21 september 2019 gehouden. Het parcours heeft wat wijzigingen ondergaan en Den Ham krijgt op zaterdag 21 september twee proeven toegewezen en de afsluiting vindt zaterdagavond plaats op de bekende Luttenbergring, zodat een stukje historie terug komt. Dat twee wethouders van Twenterand en de fractievoorzitter van de grootste partij in Twenterand direct bij deze rally betrokken zijn is overigens best bijzonder. 

De lokale omroep van Twenterand, Delta FM, verzorgt al jarenlang rond de rallydagen rechtstreekse uitzendingen van deze rally, waarbij verslaggevers live verslag doen van de gebeurtenissen rond de diverse proeven. De informatie in de studio wordt van oudsher verzorgd door de twee presentatoren Mark Paters en Marcus Elzinga.

Door de jaren heen zijn deze twee presentatoren en de verslaggevers ter plaatste er in geslaagd de volgers van de rally te voorzien van zodanige juiste en snelle informatie dat alle volgers van deze rally, niet alleen thuis maar zeker ook op en rond de proeven, af stemmen op de lokale omroep van Twenterand. Delta FM en de Hellendoorn Rally zijn ondertussen dus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze rally is jaarlijks één van de hoogtepunten van de lokale omroep Delta FM en breekt jaar na jaar records met het aantal luisteraars. Naar verwachting zal ook dit jaar Bart-Jan Harmsen als navigator deelnemen aan deze rally, waardoor het gehalte Twenterand nog verder wordt verhoogd. Volgend jaar de start of de finish in Twenterand?

Vanuit Den Haag wordt aangedrongen dat lokale omroepen organisatorisch met elkaar moeten gaan samenwerken, maar daarbij heeft men toch iets anders voor ogen dan het verslag doen van bijvoorbeeld deze rally. De Delta Media Groep heeft een keuze gemaakt samen te gaan werken met de lokale omroep Hardenberg en dus niet met Hellendoorn, Rijssen of de Hof van Twente. Op dit moment bezint Wierden (RegioFM) zich nog of het zin heeft door te gaan als lokale omroep, maar ook voor deze omroep zou organisatorische samenwerking met andere lokale omroepen een reddingsboei kunnen betekenen.

De lokale omroep van Twenterand zit wat dit betreft in een wat rustiger vaarwater, maar men is wel op zoek naar een voorzitter. Ook zoekt men, zowel voor de radio als de televisie, nog een aantal vrijwilligers die met behulp van moderne technologie de uitzendingen mogelijk kunnen maken.  Alle informatie hierover via info@deltafm.nl


«   »