Viering 650 jaar Vriezenveen bijna rond

VRIEZENVEEN - Een feestweek van Vriezenveners voor Vriezenveners. Lokale kerken, (sport)verenigingen, ondernemers en inwoners van Vriezenveen, ze dragen allemaal hun steentje bij. Het programma voor de feestweek van Vriezenveen is inmiddels grotendeels ingevuld. De stichting ‘Vriezenveen 650 jaar’ wil het hele dorp actief laten meedoen.

Het feestcomité roept alle buurtverenigingen op hun straten te versieren. Al 25 buurtverenigingen hebben gehoor gegeven aan deze oproep. Ook is er een vlaggenspaaractie bij de plaatselijke supermarkten met als doel om tijdens de feestweek bij elk huis een vlag ter gelegenheid van 650 jaar Vriezenveen te laten wapperen. Maar dat is nog lang niet alles, want van het ene eind van het Oosteinde tot het andere eind van het Westeinde (ruim zeven kilometer) komen om de 140 meter grote spandoeken met foto’s van de ‘winkeltjes van weleer’.

Het programma van het jubileumfeest begint vrijdagavond 13 september om 20.00 uur met een bonte avond van Vriezenveners voor Vriezenveners in de feesttent op het Manitobaplein. Onder leiding van Theater Turf is er muziek, dans en sketches te zien en te beluisteren. Dan volgt op de zaterdag de grootste reünie van Nederland, een gezellige dag met allerlei activiteiten. „De invulling hiervan is nog niet helemaal rond, daar wordt hard aan gewerkt”, aldus het feestcomité. Zeker is dat een aantal bekende Viezenveners bereid gevonden zijn mee te werken aan een compositiefoto naar het voorbeeld van de Nachtwacht van Rembrandt.

Voor het zondagprogramma hebben de kerken de handen ineengeslagen, dat kon ook bijna niet anders en nee, de winkels zijn ook op deze speciale zondag niet geopend. De gezamenlijke kerken organiseren een Soul food brunch met theater en muziek. De lokale, muzikale partijen zijn hier eveneens actief bij betrokken. Tijdens de Ondernemersbeurs op de woensdag en donderdag geven de lokale ondernemers acte de présence. Dan komen op vrijdag de sportverenigingen in actie, die een sportgala/pubquiz organiseren. De laatste dag staat in het teken van een knalfeest met een landelijke artiest, maar het blijft nog even een verrassing welke grote Nederlandse artiest er naar Vriezenveen komt. Dat het Frans Bouwer gaat worden, lijkt na het Oktoberfest van enige jaren geleden, echter uitgesloten.