Bermbranden en kledingdieven

Er lijkt een pyromaan of pyromanen actief te zijn in de kernen, Vroomshoop, den Ham en Daarlerveen, dat maakt de politie op na de constatering van maar liefst twaalf bermbanden in deze regio binnen enkele dagen. De politie gaat er namelijk niet vanuit dat deze branden vanzelf zijn ontstaan. Er wordt onderzoek gedaan, maar buiten dat er moedwil in het spel is, komt de politie niet veel verder en roept de hulp in van mensen die mogelijk wat hebben gezien.

In Vroomshoop is iemand actief die kledingzakken uit het depot van het Leger des Heils bij de C1000 weghaalt en onderzoekt of er iets van zijn of haar gading tussen zit. De opengescheurde zakken worden achtergelaten aan een zandweg die leidt van Vroomshoop naar Den Ham.Ook dit zal niet in de openbaarheid plaatsvinden en volgens iemand die regelmatig met zijn hond over dit zandpad loopt is het de vierde keer in korte tijd dat dit heeft plaatsgevonden. Deze man geeft overigens ook aan dat de gemeente en/of Soweco de achtergelaten zakken met kleding die de kledingdief niet passen, keurig komen opruimen.

Hoewel beide zaken op het eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben, kan de vakantieperiode en dus een zekere mate van verveling en baldadigheid best een rol spelen.


«   »