In je vakantieperiode binnen 14 dagen reageren op een brief van de gemeente

VRIEZENVEEN - De gemeente Twenterand heeft nota bene tijdens de vakantieperiode aan alle bewoners van huizen een brief gestuurd over inbraakpreventie. Op zich een goede zaak, maar er zijn zeker wel wat op- en aanmerkingen over deze brief te maken. 

Ten eerste is deze brief verstuurd terwijl de vakantieperiode al begonnen was en de brief dus voor een aantal inwoners geen effect meer kon hebben, althans niet meer in de huidige vakantieperiode. Een andere opvallend en niet onbelangrijk detail is het feit dat in deze brief de datum waarop deze brief is verstuurd ontbreekt. Met name omdat de gemeente de bewoners vraagt om binnen 14 dagen na ontvangst van deze bief te reageren, is dat natuurlijk vrij slordig. Als je van vakantie terug komt of een aantal dagen je post niet hebt bekeken, hoe kun je dan weten of je nog binnen deze door de gemeente gestelde termijn van 14 dagen valt, als je (bijvoorbeeld voor een volgende vakantieperiode) alsnog gebruik van dit aanbod wenst te maken? 

Deze brief had natuurlijk voorzien van een datum begin juni 2019 al verstuurd moeten worden. Het initiatief is goed, maar de uitwerking had beter gekund en ook gemoeten, burgemeester.