Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk laat van zich horen

VROOMSHOOP-GEERDIJK  Vanaf de oprichting is de gezamenlijke dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk heel actief en geeft op een opvallende manier invulling aan zaken die een dorpsraad kan oppakken. Daarbij schuwt deze dorpsraad, die volledig draait op de inzet van vrijwilligers, niet met nieuwe initiatieven te komen, zoals in het verleden het onderzoek naar windmolens aan de Bosrand en de jaarlijkse gezamenlijke barbecue, om maar even twee uitersten te noemen. Nu komt deze dorpsraad weer met twee opmerkelijke initiatieven.

Vanuit Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk is namelijk een open brief verstuurd naar Minister Van Nieuwenhuizen. Deze brief is ondertekend door 53 verschillende partijen en organisaties uit 7 verschillende gemeenten (Twenterand, Almelo, Wierden, Tubbergen, Hellendoorn, Hardenberg en Ommen). De politiek binnen deze gemeenten hebben zeer regelmatig aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie op de N36 en er zijn ook wel degelijk aanpassingen aangebracht die de verkeersveiligheid verhogen, maar het aantal ongelukken op deze dodenweg daalt beslist niet. Op dit moment lijkt het er op dat de politiek dit dossier gesloten heeft en de dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk heeft er voor gezorgd dat er een nieuw signaal is afgegeven en ook vanuit een andere hoek een lobby is opgestart om de verkeersveiligheid op de N36 verder te verhogen. In de bijlage de open brief.

De dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk broedde ook al langer op plannen voor een eigen DorpsKwizz. In andere plaatsen, zoals Laren, Heeze en ’t Loo, is dat een fenomenaal succes gebleken met een massale deelname van inwoners en organisaties.. Nu gaat dat ook in Vroomshoop gebeuren en  wel op de vrijdagavonden 22 en 29 november 2019 in Het Punt. De politieke partijen GBT en CDA hebben zich inmiddels opgegeven voor deze DorpsKwizz, dus ook in deze kennisquiz gaat men de strijd met elkaar aan.

Men rekent erop dat veel inwoners van Vroomshoop en ook Geerdijk zich de komende tijd met teams opgeven. Er kunnen maximaal 75 teams meedoen en daarbij geldt: vol is vol. U leest er alles over en u kunt zich ook inschrijven via de site www.dorpskwizzvroomshoop.nl

Open Brief dorpsraad onveiligheid N36

«   »