Joop regelt het allemaal

Al tien jaar is ondernemer Joop van der Vinne uit Vroomshoop actief in Nigeria en men weet hem in dat land inmiddels te vinden. Je kunt het zo gek niet opnoemen, maar Joop legt de contacten tussen voornamelijk Twentse bedrijven en de Nigeriaanse overheid en het bedrijfsleven aldaar. De juiste contacten zijn zeker in dit onbekende land met een wat mindere reputatie qua betrouwbaarheid cruciaal en van der Vinne speelt hierin inmiddels een belanrijke rol. Overigens legt hij niet alleen contacten, maar zorgt er ter plaatse ook voor dat projecten brengen wat ervan overwacht wordt, en niet onbelangrijk, de afspraken ook financieel over en weer worden nagekomen. Buiten zijn zakelijke0 bezigheden is hij als vrijwilliger ook betrokken bij maatschappelijke projecten, via zijn eigen foundation.   

Voor de bouw van een brug in Nigeria vroeg men hem een tijdje terug of hij een baggerschip kon regelen. Van der Vinne zocht en vond zo'n schip in Duitsland, maar er moest nog van alles aan gebeuren. Hij zocht de hulp van een aantal Twentse bedrijven en die zorgden er voor dat het baggerschip weer volledig gebruiksklaar werd gemaakt, zodat het nu richting Nigeria kan worden vervoerd. "Nu is het schip weer ready for work." Het is een groot project voor de Twentse bedrijven, vertelt Van der Vinne, die zich over de waarde ervan niet wil uitlaten. "Maar het is ons grootste project ooit."

"Dat hij dit met Twentse bedrijven voor elkaar heeft weten te boksen, maakt hem trots. Het zal niet de laatste klus zijn in het Afrikaanse land. "Het wordt alleen maar erger", zegt hij grappend. Want mensen weten hem te vinden, omdat ze weten dat ze hem kunnen vertrouwen. "Daar gaat het om." De volgende opdracht wacht alweer, maar niet in Nigeria. "Het is wel weer een baggerschip, maar nu voor een klant in Dubai."  


«   »