Mijande stelt voormalig bestuurder verantwoordelijk voor Oale Bouw-commotie en overweegt rechtszaak

WESTERHAAR - Het doen van onmogelijke beloftes door voormalig bestuurder Zuithof van de woningcorporatie Mijande Wonen zou een belangrijke oorzaak zijn van de huidige patstelling in de Oale Bouw. Zuithof zou met toezeggingen over het behoud van de woningen voedsel hebben gegeven aan het inzetten op renovatie.

De corporatie heeft als bekend ondertussen het plan opgevat om - tegen de afspraken in - toch grootscheeps huizen in de Oale Bouw te slopen. Vervolgens zouden er rijtjes van drie tot vijf of zes huizen moeten komen met minder ruimte voor opstallen voor dieren en hobby’s. Nu staan in de Oale Bouw vooral blokken van twee.

De bewoners hechten eraan en wijzen erop dat dit door toenmalig directeur Zuithof werd toegezegd. Zuithof werd vorig jaar bij Mijande vanwege een woningtoewijzing-met-een-luchtje in Ootmarsum op non-actief gesteld.

De nieuwe directeur Maatman van Mijande Wonen overweegt nu Zuithof in rechte aansprakelijk te stellen voor het doen van onhaalbare toezeggingen aan de bewoners in de Oale Bouw, al is de vraag ten eerste of dat juridisch stand houdt en ten tweede of er bij de gewezen bestuurder überhaupt financieel iets te halen valt.