Twenterand scoort met muziek en theater bij Cultuurfonds Overijssel

TWENTERAND – Bij de jaarlijkse cheque-uitreiking van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel behoorde de gemeente Twenterand dit keer tot de grootontvangers. Zo ontvangt de Stichting Theater Turf uit Vriezenveen tienduizend euro voor de theaterproductie ‘De Grote Brand van Vriezenveen’. Verder krijgt  Land&Schap vijf mille.

De Steunstichting Vriezenveense Harmonie mag 3.500 euro tegemoet zien ten behoeve van een  muziekcompositie in kader van het honderdjarig bestaan. De muziekvereniging Juliana uit Den Ham toucheert 2.300 euro voor de opzet van het Centenniumconcert.

De bijdragen werden mede uit  verschillende Fondsen op Naam toegekend. Vooral het Fonds Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel, het Staargaard-Van Oostrom Meyjes Fonds en het Haersoltefonds Overijssel werden veelvuldig aangesproken.

Bij elkaar deelt het Cultuurfonds Overijssel dit jaar bijna een kwart miljoen uit. Dat gebeurde tijdens een feestelijke avond in Theater De Gashouder te Dedemsvaart. Tijdens de vierde centrale cheque-uitreiking van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel namen 44 verenigingen/stichtingen daar een cheque in ontvangst voor de cultuur- en natuurprojecten die zij de komende periode gaan uitvoeren. Zij waren geselecteerd uit de in totaal tachtig toegewezen projecten over het tweede kwartaal 2019 van het Cultuurfonds.


«   »