Luisterrijke vijfde editie Forest Hill Festival aan Hammerweg in Vroomshoop

VROOMSHOOP – Op de natuurijsbaan aan de Hammerweg te Vroomshoop vond vanavond de vijfde editie plaats van het Forest Hill Festival. Er waren optredens op drie podia van uiteenlopende snit: dancestage, rockstage en - voor het eerst -  chillstage, in een tent.

De lokale band Five and Dime opende het festival en zette direct met een sterk optreden de toon met stevige rock ’n roll. In de loop van de avond werd het lekker druk. Ruim tweeduizend bezoekers lieten zich zien naarmate het lustrumfestival vorderde. De sfeer was relaxed, easyrider-achtig, ondanks de soms stevige muziek.

Zo waren in dancesfeer de concerten van Ran-D en Atmozfears voltreffers, terwijl in de rockscene bands met veelzeggende namen als Status Quotes en The Damned Few op wervelende wijze een iets steviger repertoire ten beste gaven.

Een verhaal en concert apart was dat van de volkszanger Zwarte Jannes uut Drenthe die de gang er wel in wist te krijgen, net als het Hammer duo Decacent.

De programmering, die uiteenlopende doelgroepen bediende, bood een melange van stijlen en smaken. Dát is ook het kenmerkende concept van het Forest Hill Festival (meerdere podia en uiteenlopende genres) en sluit aan bij een ontwikkeling die zich overal openbaart, van Pinkpop tot Vjennepop.

Fotografie Bert Rutgers