Passiespelen in Hertme troeven de grote brand van Vriezenveen af

VRIEZENVEEN – Niet de muziektheaterproductie ‘De grote brand van Vriezenveen’ heeft vandaag de Cogas Cultuurprijs gewonnen, maar de Passiespelen van Hertme. De publieksstem was bepalend en Hertme kwam als winnaar uit de bus.

De nominatie alleen al heet een waardering te zijn en die koestert Vriezenveen. De productie vertelt het verhaal van een dramatische gebeurtenis uit de geschiedenis van Vriezenveen, namelijk de dorpsbrand van 16 mei 1905, op een uitzonderlijke manier, met gebruikmaking van poppenspel, live muziek en grafische beelden, die bij elkaar leiden tot een vernieuwende theaterbeleving.

Cogas wil met de jaarlijkse prijs bijzonder culturele initiatieven in de regio  steunen en de kennis van kunst en cultuur vergroten en toegankelijker maken voor een groter publiek. Vorig jaar won Glasrijk Tubbergen, vandaag ging de prijs naar Hertme. Directeur De Haan over de Passiespelen: ‘Maar liefst 250 vrijwilligers zetten zich in om een aantal prachtige voorstellingen neer te zetten.’

Naast het de theaterproductie ‘De grote brand van Vriezenveen’ moest ook de ‘Theaterroute Almelo’ het afleggen tegen de Passiespelen. De prijs zal tijdens de feestelijke afsluiting van het project Passiespelen 27 september worden  uitgereikt.