Zonnepark in Almelo nabij grens met Vriezenveen ook lustoord voor bijen

ALMELO/VRIEZENVEEN – Het zonnepark aan de Aadijk in Almelo op de grens van Aadorp en Vriezenveen krijgt tevens een functie als bijenpark. Dat is de policy van projectontwikkelaar SolarEnergyWorks. Het park ligt op steenworpafstand van het zonnepark Oosterweilanden in Vriezenveen, waar vanwege de levering van verkeerde panelen de energieproductie zeker enkele maanden op zich zal laten wachten.

Het bedrijf SolarEnergyWorks slaat in Aadorp de handen ineen met de Nederlandse Bijenhouders Vereniging en de primeur daarvan heft het zonnepark Aadijk. Imkers uit Almelo en omgeving plaatsen er circa twaalf bijenkasten. Elke kast zal circa dertigduizend honingbijen herbergen.

Met deze samenwerking willen de betrokkenen de leefomgeving van de Nederlandse bijen verbeteren, maar ook die van veel andere insecten die het moeilijk hebben. Door de inrichting en beplanting vormt het zonnepark volgens de Almelose wethouder Van Mierlo de perfecte biotoop voor honingbijen, overige bijen en andere insecten die van belang zijn voor de kringloop des levens.


«   »