Onder de rook van Vroomshoop plannen voor drie windmolens van 130 meter

VROOMSHOOP/DAARLE-  Het tripartite verband Reggewind houdt vast aan de bouw van drie windmolens van tenminste 130 meter in het vlakke land bij Daarle in de gemeente Hellendoorn. In het kerkdorp bestaat manifest verzet tegen het voornemen windmolens te plaatsen.

De ontwikkelingen worden ook in de gemeente Twenterand nauwlettend in de gaten gehouden omdat ook daar, met name in Vroomshoop, plannen zijn geweest voor twee joekels van windmolens, één bij het sportpark De Bosrand en één op bedrijventerrein Linderflier. Beide locaties grenzen aan Daarle. Overigens zal het in Twenterand zo’n vaart niet lopen, omdat de grootste partij GBT in de gemeenteraad de meerderheid heeft en hooguit windmolens tot 25 meter wil toestaan.

De bedoeling in Daarle is trouwens een coöperatie op te richten om landeigenaren, veelal agrariërs, en bewoners, in principe afnemers van stroom, bij de uitwerking te betrekken en voordeel te bieden bij de afname ervan.

Reggewind, waarin de lokale werkgroep Reggestroom en de commerciële partners Pondera Consult en Mecal, participeren. wil de molens laten verrijzen aan de Bruineveldsweg, de Loomsweg en de Piksenweg op de grens van Daarle in de gemeente Hellendoorn nabij het kerkdorp Hoge Hexel dat in de gemeente Wierden ligt.


«   »