Ook voor Twenterand zit er honing in de bloem bij bedrijvigheid op XL Businesspark Twente

ALMELO/VRIEZENVEEN – De bouw van een groter pand ten behoeve van het bedrijf Emergo op XL Businesspark Twente bij Bornerbroek in Almelo dient onder veel meer ook de werkgelegenheid. Het aantal werknemers van het bedrijf neemt naar verwachting met enkele tientallen toe en ook een bedrijf als Leemans uit Vriezenveen heeft er werk van, vanwege de grondwerkzaamheden.

Emergo, nu nog gevestigd aan de Slachthuiskade te Almelo, gaat op het regionale bedrijvenpark meer productiefaciliteiten realiseren in een pand van 1,3 hectare overdekt.

Het betreft onder meer een uitbreiding van productie van prefab daken, wanden en woonmodules en het nieuwe bedrijfsonderdeel Emergo Energiesystemen laat weten zich meer te willen positioneren als een partner die vernieuwende industriële oplossingen biedt voor een duurzame gebouwschil en herwinbare energiehuishouding in de seriematige woningbouw.

De ambitie is ambities maar te bereiken door dromers, denkers en doeners verantwoordelijkheid te geven en samen te laten werken en ontwikkelen.


«   »