Opnieuw lekker douceurtje van 42.500 euro van Wadinko voor Twenterand

TWENTERAND – Als aandeelhouder van de participatiemaatschappij Wadinko kan de gemeente Twenterand een dividend van 42.500 euro tegemoet zien. Conform het in 2015 vastgestelde beleid, is het voorstel 1.194.500 euro uit te keren als dividend.

Wadinko sloot het jaar 2018 af met een winst na belastingen van ruim anderhalf miljoen. Ook vorig jaar toucheerde Twenterand een dividend van 42.500 euro. 

En dat zal volgend jaar niet veel anders zijn daar de participatiemaatschappij ook dit jaar een positief resultaat verwacht van anderhalf miljoen. In de Raad van Commissarissen zal naar verwachting burgemeester Snijders van Hardenberg weldra de plek innemen van de vertrekkende burgemeester Koelewijn van Kampen en voorheen Rijssen-Holten. Verder zal de statutair aftredende commissaris Balkenende voor een nieuwe periode worden herbenoemd, wat reglementair kan en mag.

De maatschappelijke opdracht van Wadinko is sinds de oprichting in 1992  de bedrijvigheid en werkgelegenheid in Overijssel, de Noordoostpolder en Zuidwest Drenthe te stimuleren.


«   »