Vjenne Kraante geeft de geest na verlies gemeenteadvertentie

VRIEZENVEEN – De persen van Boswinkel aan het Westeinde te Vriezenveen zullen vanaf nu zwijgen, althans voor het drukken van een lokale krant. Na 83 jaar is de laatste editie van de Twenterand Courant, nog altijd in de volksmond de Vjenne Kraante genoemd, op de deurmatten gevallen.

In zijn functie als drukker van een lokale krant heeft Dick Boswinkel de handdoek geworpen. Hij verwijt de gemeente en met name GBT, de lokale partij die in de gemeenteraad de absolute meerderheid heeft, dat men de gemeentelijke advertentie nu in een krant van Hardenbergse ondernemers plaatst. Dat was de druppel die de emmer van Boswinkel deed overlopen.

 

Boswinkel wijst er deze week in de laatste editie bovendien fijntjes op dat GBT in zijn verkiezingsprogramma schreef dat de gemeente eigen bedrijven waar mogelijk werk zou gunnen....

Het bedrijf van Boswinkel begon toen opa Derk in 1935 aan het Westeinde zijn boekhandel annex uitgeverij begon, in en voor Vriezenveen. Drie jaar later verscheen de eerste Vriezenveense Courant, in de volksmond de Vjenne Kraante.

Al  valt nu het doek voor de krant, waarmee een instituut uit het plaatselijke perslandschap de geest geeft, de drukkerij blijft gewoon bestaan, meldt Dick Boswinkel, de  derde generatie, kleinzoon van de oprichter Derk en zoon van Dirk Boswinkel. Voor al het andere drukwerk kan men bij Boswinkel nog gewoon terecht.