Varkenshouder Schuttert opnieuw onder vuur

Weer wordt er heftig geprotesteerd tegen plannen van varkensboer Jan Schuttert over de vestiging van een megastal voor het bedrijven van intensieve veehouderij.  Deze keer gaat het over zijn plannen om in Beerzerveld (gemeente Ommen) aan de Knolsdijk een opfokbedrijf voor 14.000 biggen te beginnen. 

Eerder al was Twenterand genoodzaakt een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de uitbreiding van een megastal van diezelfde Schuttert aan de Beerzerhooiweg, omdat de stal grotendeels op grond van de gemeente Ommen lag. 

Als de gemeenteraad van Twenterand die verklaring had geweigerd, had dit zeker tot verlies geleden in een rechtszaak. Voor een zeer ruime meerderheid van de raad, voelde het afgeven van die verklaring als een pijnlijk verlies, maar men kon niet anders.

Nu ligt er een petitie tegen de komst van deze nieuwe plannen voor een megastal van Jan Schuttert in Beerzerveld en deze is al meer dan 6600 keer ondertekend.

De gemeenteraad van Ommen moet hier nog een besluit over nemen, maar de plannen leiden ook tot felle protesten van omwonenden. Zij vrezen dat de leefbaarheid hard achteruit gaat. Niet alleen vanuit een humaan en milieutechnisch oogpunt, maar ook door de toename van vrachtverkeer. 


«   »