Werk voor kerk en samenleving verbindt vijf decorandi Twenterand

TWENTERAND – Aan vijf inwoners van de gemeente Twenterand is vandaag tijdens de jaarlijkse lintjesregen een koninklijke onderscheiding uitgereikt.  Ze zijn allen onder meer actief op kerkelijk erf, binnen verschillende denominaties. Ben Spenkelink, Henk Jaspers, Roelf Bakhuis, Jan Teunis en Ben Engberts kregen uit handen van burgemeester Van der Kolk de versierselen aangereikt die behoren bij hun benoeming tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Roelf Bakhuis (74) uit Westerhaar-Vriezenveensewijk  zet zich in voor de Hervormde Kerk in Vriezenveen en ook is hij  in zijn woonplaats met hart en ziel muzikant bij de muziekverenging Soli Deo Gloria, waarvan hij tevens penningmeester is, clubhuisbouwer en oudpapierinzamelaar.

Ben Spenkelink (64)  doet van alles binnen de Sint Antoniusparochie te Vriezenveen. Hij is onder veel meer redacteur van het parochieblad,  chauffeur voor ouderen en zieken, collectant en administrateur voor de actie kerkbalans. Bovendien is hij actief voor (onder meer) CDA en  het KWF.

Ook de onderscheiden Henk Jaspers (83) uit Den Ham is een betrokken vrijwilliger, eveneens onder meer op kerkelijk erf, maar tevens voor  de voetbalclub Den Ham, zwembad De Groene Jager, het Historisch Schouwspel, de Brinkdagen en de Stichting Eet Mee.

Jan Teunis (69) is diaken, ouderling en scriba geweest bij  de Nederlandse Hervormde Kerk te Vriezenveen. Behalve voor het uiteenlopende werk ten dienste van de kerk was hij dertig jaar actief bij de begrafenisvereniging De Laatste Eer te Vriezenveen en zette hij zich in ten dienste van vluchtelingen.

Ben Engberts (60)  geldt als een wiskundeleraar in de politiek. Hij is ruim veertig jaar actief in de SGP, van vrijwilliger tot wethouder, in alles een herder en leraar. Ook op het kerkelijk erf was de Vriezenvener op vele fronten bijzonder actief, van kerkvoogd tot ouderling tot organist.