Vroomshoop, Geerdijk en Westerhaar in meerderheid voor koopzondag

VROOMSHOOP/WESTERHAAR – In de dorpen Vroomshoop, Geerdijk en Westerhaar is de wens het grootst om koopzondagen te houden. Van hen gaat 67 procent ook wel eens elders winkelen op zondag. In de dorpen Den Ham en Vriezenveen is de animo om zondag  te gaan winkelen beduidend minder. Van de inwoners van brinkdorp en lintdorp is 65 procent van de inwoners voor het bewaren van de zondagsrust.

Dit blijkt uit de digitale enquête waaraan 4.279 inwoners deelnamen. ‘Dit hoge aantal deelnemers toont aan dit onderwerp leeft en dat inwoners daarover hun stem willen laten horen’, constateert de gemeente in een persbericht. De voorstanders van de koopzondag hechten trouwens vooral aan de opening van supermarkten.

Met vertegenwoordigers kerken, bedrijven, jongerenraad en dorpsraad is bij Het Punt gisteren besproken, waarop wethouder Harmsen ‘positief’ op zegt terug te kijken doordat alle twintig bezoekers een ‘constructieve bijdrage’ hadden.

De vervolgstap is nu dat de uitkomsten van de peiling en van het gesprek worden aangeboden aan de gemeenteraad van Twenterand, die te gelegener tijd tot besluitvorming komt.


«   »