Bijna zou er op Koningsdag in Vriezenveen niets te doen zijn geweest

VRIEZENVEEN –  Het oranjeprogramma in Vriezenveen dreigde in het water te vallen vanwege een falende organisatie. Dankzij de Harmonie, DOS’37 en Scouting komen er op Koningsdag tóch activiteiten in Vriezenveen.

Enkele jaren terug heeft de Stichting MDZK (Mooi Dat ’t Zo Kan) de organisatie van activiteiten op Koningsdag van de Oranjevereniging in Vriezenveen overgenomen. Het gevolg is dat de Oranjevereniging nu een kwijnend bestaan lijdt. Na enkele jaren iets geprobeerd te hebben laat MDZK het nu volgens sommigen compleet afweten.

                                                                                                                                                                                                                                                                      Rik Pape MDZK

De muziekvereniging Harmonie Vriezenveen en de Scoutinggroep Admiraal  Kruys hebben in overleg met de voetbalclub DOS’37 gezorgd dat er toch nog wat activiteiten  van stapel lopen. Anders zou er volgens woordvoerder Kobes helemaal niets meer worden georganiseerd. Hij vermoedt dat de inkomsten ‘niet naar believen van MDZK waren’. Nog kwalijker vindt Kobes dat MDZK zonder iets te zeggen dit jaar alles op z’n beloop liet en gewoon niks deed.

Na van de eerste schrik te zijn bekomen hebben muzikanten, scouts en voetbalclub toch enkele Koningsdagactiviteiten op stapel gezet. De vrijmarkt, het hijsen van de vlag, een  speech van de burgemeester en een concert, Dat zal gebeuren op de accommodaties van de Vriezenveense Harmonie en DOS37 op Sportpark Het Midden. Ook de lampionnenoptocht gaat door met als startpunt de Shalom school.

Rik Pape van MDZK geeft toe dat de communicatie van de stichting over het stoppen met de activiteiten rond Koningsdag te wensen over heeft gelaten.


«   »