Familie Keijzer moet zelf de afvoer van het puin eigen woning betalen

VRIEZENVEEN - In navolging van de bezwarencommissie vindt het college van burgemeester en wethouders dat de familie Keijzer de gemeente ruim zestigduizend euro moet betalen voor het afvoeren van het puin van een door de familie gesloopte woning aan de Hoffmansweg te Vriezenveen.

De familie brak vorig jaar zomer zelf de woning af vanwege het door haar vermoede ziekmakende gevaar van pur in de spouwmuren. Na de afbraak bleef het puin liggen en schakelde de gemeente het bedrijf Hein Heun in die schoon schip maakte en daarvoor een rekening stuurde van 61.773,17 euro.

Vervolgens ontstond onduidelijkheid en discussie  over wie welke opdracht gaf over de afvoer van de brokken en over de (mis)communicatie, tot in de raadszaal aan toe. Het college blijft bij zijn standpunt dar de familie Keijzer zelf besloot tot afbraak  en afvoer en derhalve ook voor de kosten dient op te draaien. Bij het in gebreke blijven, schakelt de gemeente Twenterand een deurwaarder in, zo heeft het college besloten.

De familie Keijzer heeft al aangekondigd de gang naar de rechtbank te maken als haar bezwaarschrift zou worden afgewezen, wat nu dus is gebeurd.


«   »