Het Noordik koestert in Vriezenveen de Gouden Schoolkantine Schaal

VRIEZENVEEN – De vestiging van Het Noordik te Vriezenveen heeft de Gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum in de wacht gesleept.

Met de schaal laat de school zien dat de kantine gezond is ingericht. Zo worden gezondere producten aantrekkelijk en opvallend gepresenteerd. De makkelijke keuze is nu vooral gezond, en lekker natuurlijk. Zo zijn er alleen nog bruine vezelrijke broodjes  te verkrijgen, is er fruit in het assortiment, zijn er aanpassingen gedaan in de automaten en is er een gekoeld watertappunt. 

Vierdejaars leerlingen van Dienstverlening & Producten helpen dagelijks de broodjes smeren en bovendien is samen met Jacqueline Fikkert van Jumbo Vriezenveen gekeken naar de prijs- en kwaliteitsverhouding van de beste producten.

Er wordt gebruik gemaakt van een speciale app voor gezonde producten en er zijn er korte lijntjes met de plaatselijke supermarkt om gezamenlijk de aankoop van gezonde producten te stimuleren. 

Dat de school een gezonde leefstijl hoog in het vaandel heeft staan, bleek ook vorige week al toen de kick-off plaatsvond van het project IRun2BFit, ter voorbereiding van de Twenterand Run. 

 Het Noordik komt met al deze initiatieven tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze voor het ‘grijpen’ liggen. Uit gedragskundige onderzoeken blijkt dat kantinebezoekers vaker verstandig kiezen als het aanbod vooral uit gezonde producten bestaat. 

Op de foto: leerlingen die hebben meegeholpen en hun begeleiders Hans Hospers en Rinette Brunsman die de stuwende krachten zijn achter de gezonde kantine van Het Noordik Vriezenveen


«   »