Burgemeester te gast bij Politieke stem op Delta FM

VROOMSHOOP - Ondanks dat het, ook voor het college, een vakantieweek is, is burgemeester Annelies van der Kolk donderdagavond 21 februari als gast aanwezig in het praatprogramma Politieke stem op Delta FM.

'Hoewel het politiek gezien een vrij rustige periode is, valt er altijd wel wat te bespreken en tenslotte moet een burgemeester 24 uur per dag aanspreekbaar zijn, mooi dat zij dit dus, ook voor mijn programma, in de praktijk brengt’ aldus presentator Walraven met een glimlach.

Dat er verkiezingen aankomen is inmiddels wel bekend en de meesten weten ook wel dat het om de verkiezingen van de provinciale Staten gaat.

Het naderende tv-optreden van Baudet, de oproep van Geert Wilders om op 20 maart het kabinet van Rutte naar huis te stemmen, illustreert eens te meer hoezeer provinciale verkiezingen echter worden gekaapt door de landelijke politiek. Maar ook de coalitiefracties die vrezen dat hun macht in de Eerste Kamer wegvalt en het kabinet daardoor voor het eigen voortbestaan moet vrezen doen vrolijk mee aan het feit dat je in Den Haag zelden iemand hoort spreken over provinciale onderwerpen.

De verkiezingen voor het waterschap komen vrijwel helemaal niet aan de orde, lijkt het wel. Walraven: ‘Dit programma heeft niet de illusie dat we hier veel aan kunnen veranderen, maar we gaan 21 februari in het tweede gedeelte van het programma wel een poging wagen, met een drietal kandidaten voor het waterschap Vechtstromen, alle drie woonachtig in Twenterand.’

Donderdagavond 21 februari is het programma van 19.00 tot 20.00 uur weer rechtstreeks te beluisteren en te bekijken via de lokale radio, televisie en via Facebook.